Únor 2008

Životopis: Daniel Radcliffe

22. února 2008 v 16:17 | Cho* |  Daniel Radcliffe
Jméno: Daniel Jakob Radcliffe
Záliby:Hraní na basovou kytaru, dívání se na závody Formule 1
Domácí mazlíčci:2 Psi : Bink a Nuggeta
Postava: Harry Potter
Datum narození: 23.07.1989
Místo narození: Fulham, Londýn, Anglie
Znamení: Lev
Oblíbený: Film: Charlieho andílci, Spiderman
Seriál: The Simpsons
Herečky : Nicole Kidman, Julia Roberts, Kate Winslet, Catherine Zeta-Jones, Kate Hudson, Renee Zellweger, Jodie Foster, Kirsten Dunst, and Cameron Diaz
Herci : Tom Hanks, Ben Stiller, Jude Law, Ed Harris, and Robert DeNiro
Idol : Gary Oldman
Hudba : The Stroke, Stereophonics, Dandy Warhols, Sex Pistols, Iggy Pop, The Thrills, Darkness, Jet, Red Hot Chili Peppers, Rolling Stones, Longview, The Libertines, The Stranglers and The Undertones, David Bowie, ColdPlay, Deftones, Blur, The Music, Zwan, Brendan Benson, The Rapture.

Životopis:
Daniel se chtěl stát hercem již od pěti let, ale jeho rodiče si nepřipouštěli, že by mohl být hercem. Přesto se mu podařilo rodiče přesvědčit a jeho máma poslala Danielovu fotku do televizní společnosti BBC, která vybírala potencionální uchazeče na roli mladého Davida Copperfielda. Daniel musel projít pět zkoušek, než se mu podařilo získat tuto první větší roli v televizní adaptaci románu Charlese Dickense "David Copperfield" (1999). Ve filmu s hvězdným obsazením na sebe dokázal Daniel upozornit. Brzy poté se objevil v malé roli po boku Pierce Brosmana v akčním thrilleru podle bestselleru Johna Le Carré Agent z Panamy.

Největší úspěchu se mu dostalo, když získal roli Harryho Pottera ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Jeho život se náhle změnil, poté co uspěl ve výběru na roli mladého chlapce, která se získává jednou za dekádu. Po měsících hledání a tisíce zkouškách si jej režisér Chris Columbus vybral pro tuto roli. Daniel byl v roli Harryho úžasný a ze všech stran se na něj valila pozitivní kritika. Po uvedení filmu do kin se z Daniela náhle stala světová hvězda. Nutno dodat že v dalších dílech si vedl snad ještě lépe...

Filmografie:
2004 Harry potter a vězeň z Azkabanu
2002 Harry Potter a tajemná komnata
2001 Harry Potter: Behind the Magic (TV)
2001 Harry Potter a Kámen mudrců
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV)
2001 Comic Relief Short Pants (TV)
2001 Agent z Panamy
1999 David Copperfield (TV) (epizody 1, 2)

Lupin

20. února 2008 v 18:35 | Cho* |  Hůlky & podpisy & jiné
Lupinova hůlka...:D

Mc Gonagalová

20. února 2008 v 18:33 | Cho* |  Hůlky & podpisy & jiné
Minervi hůlka...:D

Neville

20. února 2008 v 18:32 | Cho* |  Hůlky & podpisy & jiné
Nevillova hůlka...:D

Ginny Weasley

20. února 2008 v 18:31 | Cho* |  Hůlky & podpisy & jiné
Ginnina hůlka...:D

Tom Radlle-Voldemort

20. února 2008 v 18:16 | Cho* |  Hůlky & podpisy & jiné
Tomova hůlka...:D

Viktor Krum

20. února 2008 v 18:13 | Cho* |  Hůlky & podpisy & jiné
Viktorova hůlka...:D

Severus Snape

20. února 2008 v 18:13 | Cho* |  Hůlky & podpisy & jiné
Snapeho hůlka...:D

Albus Percival Wulfric Brian Brumbál

20. února 2008 v 18:12 | Cho* |  Hůlky & podpisy & jiné
Brumbálova hůlka...:D

Sirius Black

20. února 2008 v 18:10 | Cho* |  Hůlky & podpisy & jiné
Dracova hůlka...:D